Cura cu sucuri si cruditati

Poate fi tinut deopotriva, de oameni sanatosi si bolnavi.


Pe primii ii va ajuta sa-si curete organismul si sa slabeasca, ceilalti isi vor recastiga sanatatea
Elemente de baza: Este o cura cu efecte de purificare, insanatosire si reintinerire deosebite. Este unul dintre cele mai riguroase regimuri de acest fel cunoscute de medicina naturista. Datorita rigorii acestei cure, este necesar sa fie respectate cu strictete anumite reguli.

Cura cu sucuri si cruditati decurge in trei etape:
1. Tranzitia si pregatirea;
2. Perioada propriu-zisa;
3. Revenirea.
Indicatiile specifice fiecarei asemenea perioade trebuie respectate intocmai.
Scopul curei Cura cu sucuri si cruditati atinge urmatoarele obiective:
. o scadere in greutate accelerata;
. stoparea dezvoltarii unor tumori;
. rezolvarea anumitor probleme psiho-mentale.
Cele trei etape ale curei cu sucuri si cruditati

1. Tranzitia si pregatirea
Inaintea inceperii propriu-zise a postului cu sucuri si cruditati este necesara o perioada de adaptare de 7-10 zile, in care anumite alimente vor fi eliminate din dieta, in timp ce altele vor fi consumate cu p#3366CCilectie.
Alimente interzise: carne, oua, mancaruri preparate prin prajire, alimentele conservate, alimentele cu adaosuri de conservanti, coloranti, amelioratori de aroma, amelioratori de gust sintetici, cafea, alcool, tutun, dulciurile care contin zahar.
Alimente permise: cereale integrale (fulgi de grau, ovaz, orz, orez integral), alimentele naturale bogate in calorii, care vor sustine organismul pe perioada curei: nucile, susanul (neprajit), pasta de susan, arahidele si alunele (neprajite), semintele de floarea soarelui (neprajite), salate din cruditati si combinatii de sucuri, ulei presat la rece, cu care “se impaca” cel mai bine sistemul nostru digestiv. Avem de ales intre uleiurile de floarea soarelui, de masline, de dovleac.

Ultimele 2 zile ale perioadei de pregatire:
. Seara vom lua o lingurita de ulei de ricin (doua seri succesive).
. Apa de peste zi se inlocuieste cu o combinatie de ceaiuri: salvie, ienupar, cimbrisor – in parti egale (la nevoie se poate folosi doar salvia). Se lasa sa macereze 12 lingurite de amestec din plantele mentionate intr-un litru de apa, de seara pana dimineata. Dimineata se filtreaza – maceratul limpede se pune deoparte, iar plantele ramase ca reziduu se infuzeaza cu 1 litru de apa clocotita timp de 15 minute. Se raceste infuzia, se amesteca cu maceratul. Remediul astfel obtinut se bea pe parcursul unei zile.
. Cu o zi inainte de a intra in cura propriu-zisa de sucuri si cruditati se va face o clisma cu un ceai obtinut astfel: se infuzeaza 3 lingurite de musetel cu trei sferturi de litru de apa. Cand infuzia este calduta, se adauga 3 lingurite de seminte de in (sau faina de seminte de in). Dupa o ora se filtreaza infuzia, dupa care poate fi facuta clisma.

2. Cura cu sucuri si cruditati
Durata curei propriu-zise cu sucuri si cruditati se poate intinde de la 3 saptamani pana la doua luni si jumatate. In cazurile grave, cura poate fi prelungita pana la nivelul anilor. Restrictii alimentare
In aceasta perioada vor fi excluse complet din alimentatie:
. toate alimentele preparate termic (prin fierbere in apa sau in abur, prin prajire, prin coacere);
. orice fel de carne sau preparate din carne;
. orice aliment care contine conservanti chimici, amelioratori de gust, aroma si culoare;
. zaharul si orice fel de produse zaharoase;
. branzeturile fermentate, ouale. Unii naturisti recomanda renuntarea completa la lapte si la toate preparatele pe baza de lapte.
Meniul acestei perioade

Alimentele de baza ale curei cu sucuri si cruditati vor fi:
. fructele si legumele proaspete;
. cerealele integrale ca atare, sub forma de faina (grau, orez, secara, mei) sau sub forma de fulgi obtinuti prin metode mecanice (orz, ovaz, grau);
. oleaginoasele: seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, nuci, susan, alune, arahide;
. uleiurile presate la rece: floarea soarelui, susan, masline, dovleac;
. boabe de leguminoase germinate: soia, bob, lucerna;
. mladite verzi de cereale: orz, ovaz, grau.
Pentru a combina aceste alimente asa incat sa obtinem feluri de mancare adecvate, este bine sa consultam cartile de bucate naturiste (Elena Nita Ibrian si Ernst GYnther), care pun la dispozitie o gama foarte completa de bucate pregatite fara foc. Este foarte bine sa cautam sa experimentam mai multe retete de acest fel, pentru a gasi cele mai potrivite combinatii de alimente pentru organismul nostru, care sa asigure atat necesarul de energie pentru a ne mentine vitalitatea, cat si sa genereze efectele terapeutice scontate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *